SKŁADNIKI

  • 2 torebki kaszy
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 100-150 g czekolady gorzkiej 70-90%
  • łyżka kopiasta kakao
  • łyżeczka sody
  • 2 jajka
  • łyżki cynamonu

PRZYGOTOWANIEp

  1. Gotujemy kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Czekoladę  rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  3. Ugotowaną kaszę blendujemy z jogurtem.
  4. Do masy dodajemy rozpuszczoną czekoladę.
  5. Wbijamy jajko i dodajemy przyprawy i sodę, wszystko mieszamy.
  6. Masę wlewamy do małej podłużnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Piec 30 minut w 180 stopniach. Poddawać po ostygnięciu z sosem malinowym.

Ciasto czekoladowo- gryczane z cynamonem Filizanka IMG_4005 Ciasto czekoladowo- gryczane