IMG_5604
Jajka na szpinaku pod mozarellą

inne przepisy znajdziesz na instagramie pod hasztagami

#toobiad

#tosniadanie

SKŁADNIKI:

  • dwa/trzy  jajka
  • dwie szklanki szpinaku
  • *garść mozzarelli (przeczytaj Uwagi na dole)
  • łyżka oliwy
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

1. Szpinak umyć, osuszyć i podsmażyć delikatnie na patelni.

2. Dodać dwa jajka. Pilnować, żeby jajka się za bardzo nie ścięły (mają być na miękko).

3. Na jajka wrzucić garść mozzarelli. Doprawić pieprzem i solą. Można podawać z awokado.

SMACZNEGO!

*Uwagi

Osoby, które rezygnują z nabiału ( niektóre osoby z hashimoto, endometriozą, pcos, insulinoopornoscią) mogą pominąć mozarellę

szpinak na patelni IMG_5596 jajka ze szpinakiem Jajka na szpinaku pod mozarellą dani ze szpinakiem