łosoś na obiadPieczony łosoś z pieczarkami i szpinakiem

inne przepisy znajdziesz na instagramie pod hasztagami

#toobiad

#tosniadanie

SKŁADNIKI:

  • 300 g łososia
  • paczka świeżego szpinaku
  • dwie cytryny
  • 6 dużych pieczarek
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

p

1. Łososia natrzeć pieprzem i solą, skropić połówką cytryny.

2. Ułożyć łososia na szpinaku, położyć pieczarki oraz pokrojone w ćwiartki cytryny.

3. Piec z 180 stopniach przez pół godziny. Szpinak się nie przypali, bo pieczarki puszczą wodę i wszystko wyjdzie bardzo miękkie i soczyste. Opcja bez pieczarek spowoduje, że nasz szpinak się może przypalić.

SMACZNEGO!

IMG_5559 IMG_5563 IMG_5570 IMG_5550 łosoś pieczony

Zapraszam Cię na mojego Facebooka i Instagrama

TOWSRODKU.PL (5)

Pozdrawiam,

Ania